Sushi dla dzieci

Liczba porcji:

4

Czas: 30-45 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 400 g ryżu do sushi
  • 100 ml sosu do ryżu
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 banan; obrany, pokrojony w 1 cm słupki
  • 2 kiwi; obrane, pokrojone w 1 cm słupki
  • 250 g truskawek; bez szypułek, pokrojone wćwiartki
  • mata bambusowa; zawinięta w folie spożywcza
  • kolorowy sezam; do dekoracji

NALEŚNIKI

  • 60 g cukru kokosowego
  • 120 g mąki pszennej
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i zalej sosem do ryżu.
  2. Składniki naleśników wymieszaj w misce na gładką masę.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oleju i smaż naleśniki.
  4. Naleśnik połóż na macie i ułóż nanim2mmwarstweryżu.
  5. Na 1/3 jego wysokości rozsmaruj serek iułóż nanimpokrojone owoce.
  6. Przy pomocy maty bambusowej roluj naleśnikipokrój go na kawałki ogrubości 2 cm.
  7. Rolkiułóż na talerzu iudekoruj kolorowym sezamem.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI