
Topokki z papieru ryżowego w sosie kimchi

Przygotuj domowe topokki z papieru ryżowego, otulone aksamitnym sosem kimchi i roztapiającym się serem mozzarella. Szybko, łatwo i pysznie! Ten przepis to dowód na to, że azjatyckie smaki mogą być proste do odtworzenia.
Liczba porcji: 2
Czas: 5 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1 opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
- 100 ml Sosu Kimchi House of Asia
- 50 g twardego sera mozzarella w kawałku pokrojonego w grubsze paski
- 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1/2 marchewki pokrojonej w cienkie słupki
- 1 łyżka dymki pokrojonej w grubsze kawałki
- Olej do smażenia
- 50 ml wody
Sposób przygotowania
- Papier ryżowy namocz w wodzie i rozłóż na blacie (w celu przygotowania grubszych klusków możesz zmoczyć drugi papier i położyć jeden na drugim). Po krótkiej chwili rozłóż na jego dolnej części kawałki sera i zwiń w dość ciasny rulon.
- Gotowe rulony pokrój nożyczkami lub nożem.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj marchew i smaż 2 – 3 minuty. Wlej sos kimchi oraz wodę i rozłóż pokrojone kluski. Gotuj około 3 minuty, a pod koniec dodaj pokrojoną dymkę.