Topokki z papieru ryżowego w sosie kimchi

Przygotuj domowe topokki z papieru ryżowego, otulone aksamitnym sosem kimchi i roztapiającym się serem mozzarella. Szybko, łatwo i pysznie! Ten przepis to dowód na to, że azjatyckie smaki mogą być proste do odtworzenia.

5 / 5. Ilość głosów: 284

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Papier ryżowy namocz w wodzie i rozłóż na blacie (w celu przygotowania grubszych klusków możesz zmoczyć drugi papier i położyć jeden na drugim). Po krótkiej chwili rozłóż na jego dolnej części kawałki sera i zwiń w dość ciasny rulon.
  2. Gotowe rulony pokrój nożyczkami lub nożem.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj marchew i smaż 2 – 3 minuty. Wlej sos kimchi oraz wodę i rozłóż pokrojone kluski. Gotuj około 3 minuty, a pod koniec dodaj pokrojoną dymkę.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI