House of Asia
Makaron z batatów stir-fry w sosie kimchi House of Asia

Makaron z batatów stir-fry w sosie kimchi

20 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Koreańska Tofu 15-30 minut

Ekspresowy stir-fry z twistem! Makaron z batatów w sosie kimchi to idealne połączenie chrupiącego tofu, aromatycznych warzyw i wyrazistej koreańskiej nuty. Prosty, szybki i pełen smaku – spróbuj już dziś!

5 / 5. Ilość głosów: 288

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 opakowania Makaronu z batatów House of Asia
  • 50 g Pasty Kimchi House of Asia
  • 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
  • 100 g tofu wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
  • 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę 
  • 1 cm imbiru drobno pokrojonego
  • 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 50 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
  • 50 g pora białej część drobno pokrojonej
  • 50 g szpinaku
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Na patelnię wlej olej podsmaż cebulę, czosnek, imbir. Następnie dodaj tofu, marchewkę oraz pora. Smaż do momentu, aż tofu się zarumieni.
  3. Dodaj ugotowany makaron, pastę kimchi oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kolejne 5 minut.
  4. Gotowy makaron posyp sezamem.

Tu kupisz nasze produkty