馃尡 Sushi maki z tykw膮 i rzodkwi膮 marynowan膮

Sushi, czyli najbardziej znana potrawa kuchni japo艅skiej to przysmak, kt贸ry przypadnie do gustu wszystkim fanom prawdziwej fuzji smak贸w! Delikatny ry偶, marynowane warzywa oraz aromatyczne sosy zwini臋te w li艣cie nori to przepis na udany lunch lub przek膮sk臋.

Liczba porcji:

4

Czas: 45 min.

Poziom:

Poziom:

Sk艂adniki

Spos贸b przygotowania

  1. Ry偶 ugotuj wed艂ug przepisu na opakowaniu (zobacz film jak ugotowa膰 ry偶 do sushi). Po ugotowaniu dopraw go do smaku sosem do ry偶u. Pozostaw do wystygni臋cia.
  2. Li艣cie nori wy艂贸偶 pojedynczo na mat臋 bambusow膮 i na艂贸偶 na nie r贸wnomiernie ry偶 pozostawiaj膮c po 1 cm wolnego miejsca z ka偶dej strony. W pierwszej rolce ry偶 posmaruj sosem sriracha oraz majonezem i u艂贸偶 marynowan膮 rzodkiew, awokado i tofu. Posyp ca艂o艣膰 sezamem i zwi艅 dok艂adnie rolk臋.
  3. Do przyrz膮dzenia kolejnej rolki u偶yj sosu sriracha, majonezu, pokrojonego batata, og贸rka i tykw臋. Dok艂adnie zwi艅 rolk臋.
  4. Do trzeciej rolki na ry偶 u偶yj wasabi oraz majonez. Po艂贸偶 glony nori posyp sezamem i u艂贸偶 zielonego og贸rka, tofu oraz marynowan膮 rzodkiew. Dok艂adnie zwi艅 rolk臋.
  5. Do czwartej rolki wykorzystaj wasabi, awokado, og贸rka oraz tofu. Dok艂adnie zwi艅 rolk臋.
  6. Sushi pokr贸j dobrze naostrzonym no偶em na oko艂o 2 cm kawa艂ki. Podawaj z sosem sojowym, marynowanym imbirem i wasabi. 
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Grillowany kurczak po tajsku z ananasem SMYK

Makaron Chow Mein po azjatycku

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Wr贸膰 do poprzedniej strony

NASZE MARKI