House of Asia
Wege curry z dynią i tofu House of Asia

Wege curry z dynią i tofu

20 min
2 porcje
łagodne
Warzywa Tajska Tofu 15-30 minut

Rozgrzewające wege curry z dynią, kalafiorem i tofu to idealny sposób na szybki, pełnowartościowy posiłek. Bogate w antyoksydanty i przyprawy o właściwościach przeciwzapalnych, takie jak pasta curry, to danie to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i wsparcie dla zdrowia!

5 / 5. Ilość głosów: 273

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 20 g Pasty Curry czerwonej House of Asia
  • 400 ml Mleczka kokosowego 5 – 7 % House of Asia
  • 1 łyżka Sosu rybnego House of Asia
  • 300 g dyni hokkaido lub piżmowej pokrojonej w grubą kostkę
  • 200 g kalafiora podzielonego na różyczki
  • ½ puszki pomidorów w puszce bez skóry
  • 100 g papryki czerwonej w jednym kawałku
  • 2 średnie ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę
  • 300 g tofu naturalnego pokrojonego w grubszą kostkę

Do podania:

  • Limonka oraz garść liści kolendry

Sposób przygotowania

  1. Warzywa upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Z papryki zdejmij skórę i pokrój w grubszą kostkę.
  2. Do garnka wlej troszkę mleczka kokosowego, dodaj pastę curry i doprowadź do wrzenia ciągle mieszając. Dodaj pozostałe mleczko, pomidory, tofu oraz upieczone warzywa. Jeśli będzie taka potrzeba dolej trochę wody. Chwilę podgotuj i dopraw do smaku sosem rybnym.
  3. Podawaj z cząstką limonki oraz świeżą kolendrą.

TIP. Zjedz jedną porcję, a drugą zostaw na obiad dnia następnego.  

Tu kupisz nasze produkty