Wegetariańskie spring rolls z pulpą mango

Czy próbowaliście kiedy azjatyckich spring rolls z marchewką i pulpą mango? To świetne połączenie, które na pewno Was orzeźwi. Dodatkowo drobiny pikanterii temu daniu nadaje papryczka chili, która idealnie komponuje się z resztą składników. Sprawdźcie sami!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sos orzechowy:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj według wskazań na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj marchewkę, ogórka, fasolkę, sałatę, papryczkę chili oraz dymkę. Dodaj pulpę mango i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej.
  3. Papier ryżowy delikatnie namocz wodą i połóż na desce. Posmaruj go delikatnie sosem sriracha, a następnie na środku ułóż warzywa i odrobinę makaronu. Całość zwiń w zwartą rolkę.
  4. Rolki przetnij na pół i podawaj z sosem słodkim chili, sosem sojowym lub innym, wybranym według własnych preferencji.

Sos:

  1. Posiekaj drobno czosnek i imbir.
  2. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Podawaj spring rollsy z przygotowanym sosem orzechowym, sosem słodkim chili.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI