Wieprzowina w sosie ostrygowym

Czas na kolejne wyzwanie, jakie rzuciliśmy Oli Kot. Tym razem dostała do przygotowania przepis na danie z woka na wieprzowinę w sosie ostrygowym. Połączenie sosu sojowego, ostrygowego, pędów bambusa i grzybów mun to prawdziwa fuzja smaków, która przeniesie Cię w najdalsze zakątki Chin bez wychodzenia z domu. Koniecznie sprawdźcie jak z tym daniem poradziła sobie Ola – Kliknij tutaj. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:
ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby i ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj sos sojowy, sos ostrygowy, pastę z imbiru, czosnku, chili i zamarynuj w nim mięso.
  3. Pędy bambusa przepłucz pod gorącą wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż mięso aby się zarumieniło, potem dodaj grzyby, pędy bambusa oraz warzywa, całość smaż przez kolejne 5 minut i dokładnie wymieszaj z przygotowanym sosem.
  5. Na koniec całość posyp zieloną dymką i podawaj z ryżem jaśminowym .
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI