Wieprzowina w sosie ostrygowym

Czas na kolejne wyzwanie, jakie rzuciliśmy Oli Kot. Tym razem dostała do przygotowania przepis na danie z woka na wieprzowinę w sosie ostrygowym. Połączenie sosu sojowego, ostrygowego, pędów bambusa i grzybów mun to prawdziwa fuzja smaków, która przeniesie Cię w najdalsze zakątki Chin bez wychodzenia z domu. Koniecznie sprawdźcie jak z tym daniem poradziła sobie Ola – Kliknij tutaj. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:
ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby i ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W misce wymieszaj sos sojowy, sos ostrygowy, pastę z imbiru, czosnku, chili i zamarynuj w nim mięso.
  3. Pędy bambusa przepłucz pod gorącą wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż mięso aby się zarumieniło, potem dodaj grzyby, pędy bambusa oraz warzywa, całość smaż przez kolejne 5 minut i dokładnie wymieszaj z przygotowanym sosem.
  5. Na koniec całość posyp zieloną dymką i podawaj z ryżem jaśminowym .
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI