Wietnamska kanapka banh mi

Przygotuj z nami wietnamską kanapkę z chrupiącą bagietką, aromatyczną karkówką i świeżymi warzywami. Dzięki dodatkowi Sosu Yakitori House of Asia, danie nabiera głębi smaku i unikalnego charakteru. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 238

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę zamarynuj w 50 g sosu yakitori z dodatkiem soli i pieprzu, odstaw na 10-15 minut. Następnie usmaż na rumiany kolor i wymieszaj z pozostałą częścią sosu yakitori.
  2. Do rondelka wlej ocet, wodę oraz cukier, zagotuj, wymieszaj, a następnie zalej marchewkę i rzepę, odstaw do wystudzenia.
  3. Pasztet zmiksuj na gładką masę.
  4. Bagietki przekrój wzdłuż, ale nie przecinaj do końca, wyjmij nadmiar miąższu, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 ° C na 5-6
  5. Wymieszaj sos chili/do spring rolls z majonezem.
  6. Zrumienione bagietki posmaruj sosem majonezowym, następnie pasztetem, dodaj usmażoną karkówkę, marynowane warzywa, pod koniec dodaj jeszcze sos i posyp kolendrą.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos Yakitori 50g House of Asia

Sos Yakitori 50g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI