House of Asia
Wietnamska kanapka banh mi House of Asia

Wietnamska kanapka banh mi

30 min
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa Wietnamska Wieprzowina 15-30 minut

Przygotuj z nami wietnamską kanapkę z chrupiącą bagietką, aromatyczną karkówką i świeżymi warzywami. Dzięki dodatkowi Sosu Yakitori House of Asia, danie nabiera głębi smaku i unikalnego charakteru. 

5 / 5. Ilość głosów: 241

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Sosu Yakitori House of Asia
  • 50 g Sosu chilli słodkiego Thai Heritage / Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai 
  • 50 ml Octu ryżowego House of Asia
  • 2 półbagietki
  • 150 g karkówki pokrojonej w cienkie kawałki
  • 100 g pasztetu drobiowego
  • 1 marchewka pokrojona w paski
  • 1 biała rzepa pokrojona w paski
  • 50 g posiekanej kolendry
  • 100 g majonezu
  • 50 ml wody
  • 50 g cukru
  • Sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę zamarynuj w 50 g sosu yakitori z dodatkiem soli i pieprzu, odstaw na 10-15 minut. Następnie usmaż na rumiany kolor i wymieszaj z pozostałą częścią sosu yakitori.
  2. Do rondelka wlej ocet, wodę oraz cukier, zagotuj, wymieszaj, a następnie zalej marchewkę i rzepę, odstaw do wystudzenia.
  3. Pasztet zmiksuj na gładką masę.
  4. Bagietki przekrój wzdłuż, ale nie przecinaj do końca, wyjmij nadmiar miąższu, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 ° C na 5-6
  5. Wymieszaj sos chili/do spring rolls z majonezem.
  6. Zrumienione bagietki posmaruj sosem majonezowym, następnie pasztetem, dodaj usmażoną karkówkę, marynowane warzywa, pod koniec dodaj jeszcze sos i posyp kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty