
Zielona sałatka z edamame i chrupiącym chili

Szukasz pomysłu na orzeźwiającą, a jednocześnie wyrazistą w smaku sałatkę? Ta propozycja to idealne połączenie świeżości ogórka, delikatnej fasoli edamame i wyrazistego chrupiącego chili. Inspirowana smakami Azji, gotowa w kilka minut i idealna na lunch, do lunchboxa albo jako dodatek do dań z grilla. Zaskakuje prostotą i głębią smaku – przekonaj się, jak niewiele potrzeba, by stworzyć coś naprawdę pysznego!
Liczba porcji: 4
Czas: 10
Ostrość:
pikantne
Składniki
- 1 puszka Fasoli Edamame House of Asia
- 1 łyżka Chrupiącego chli w oleju Yipin Agro
- 2 ogórki
- 1/4 łyżeczki soli
Sposób przygotowania
1. Umyte ogórki pokrój w plastry. Posól i odstaw na 10 minut. Następnie osusz na ręczniku papierowym i przełóż do słoika.
2. Fasolkę edamame przełóż na sito. Wypłucz, osusz i dodaj do ogórków.
3. Wymieszaj chili w słoiku i dodaj łyżkę do pokrojonych warzyw. Zamknij, wymieszaj i wstaw do lodówki na około 10-15 minut.