Zielona sałatka z edamame i chrupiącym chili

Szukasz pomysłu na orzeźwiającą, a jednocześnie wyrazistą w smaku sałatkę? Ta propozycja to idealne połączenie świeżości ogórka, delikatnej fasoli edamame i wyrazistego chrupiącego chili. Inspirowana smakami Azji, gotowa w kilka minut i idealna na lunch, do lunchboxa albo jako dodatek do dań z grilla. Zaskakuje prostotą i głębią smaku – przekonaj się, jak niewiele potrzeba, by stworzyć coś naprawdę pysznego!

4.5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10

Ostrość:
pikantne

Składniki

Sposób przygotowania

1. Umyte ogórki pokrój w plastry. Posól i odstaw na 10 minut. Następnie osusz na ręczniku papierowym i przełóż do słoika.
2. Fasolkę edamame przełóż na sito. Wypłucz, osusz i dodaj do ogórków.
3. Wymieszaj chili w słoiku i dodaj łyżkę do pokrojonych warzyw. Zamknij, wymieszaj i wstaw do lodówki na około 10-15 minut.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Fasola Edamame 400 g House of Asia

Fasola Edamame 400 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI