House of Asia
Chrupiące sajgonki z grzybami shiitake i sosem śliwkowym Kuchenny kodeks House of Asia

Chrupiące sajgonki z grzybami Shiitake i sosem śliwkowym

10 min.
4 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Chińska Grzyby do 15 minut

Odkryjcie patent Kingi kuchennykodeks na chrupiące sajgonki. Tak kolorowe i smaczne danie z pewnością zrobi furorę na każdym przyjęciu. A jeśli jeszcze podacie go z aksamitnym, śliwkowym sosem Ros Thai Thai osiągniecie prawdziwą eksplozję smaków. Zerknijcie na przepis krok po kroku Kliknij tutaj>

4.8 / 5. Ilość głosów: 18

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Przepis na 4 porcje – 60 sztuk sajgonek

  • 1 puszka pędów bambusa 225g
  • 1 puszka posiekanych grzybów Shiitake w zalewie
  • 100 g makaronu z zielonego groszku
  • 3-4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • około 6 opakowań papieru ryżowego
  • sos śliwkowy Ros Thai Thai
  • 2 starte marchewki
  • 3-4 liście poszatkowanej kapusty czerwonej
  • 120 g groszku konserwowego
  • 6-8 listków świeżej, posiekanej mięty
  • 1 łyżeczka czosnku
  • sól/pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. W dużej misce połącz ze sobą marchewkę, kapustę, pędy bambusa, shiitake, groszek i mięte.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Odcedź i opłucz pod zimną wodą. Następnie potnij na mniejsze kawałki i połącz z warzywami. Przypraw solą/pieprzem, czosnkiem i sosem sojowym.
  3. Papier ryżowy zwilż wodą i poczekaj chwilę, aż zmięknie. Wyłóż farsz i zawiń w rulonik.
  4. Gotowe sajgonki smaż na oleju, na złoty kolor. Podajemy z sosem śliwkowym Ros Thai Thai

Tu kupisz nasze produkty