House of Asia
Wieprzowina po kantońsku House of Asia

Wieprzowina po kantońsku

10 min
2 porcje
łagodne

Wiesz, że możesz przygotować pyszne, aromatyczne danie rodem z kantonu w zaledwie 20 minut? Dzięki Paście kantońskiej House of Asia nie potrzebujesz zaawansowanych umiejętności ani skomplikowanych składników, aby cieszyć się autentycznym smakiem. Marynowana wieprzowina, podsmażane warzywa, grzyby słomkowe i sos mirin tworzą perfekcyjne połączenie, które zaspokoi apetyt na egzotyczne smaki. To idealny wybór na szybki, zdrowy i pyszny obiad dla dwóch osób! Smak, jakość i prostota – wszystko w jednym daniu.

5 / 5. Ilość głosów: 270

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Pasty kantońskiej House of Asia
  • 100 g Grzybów słomkowych House of Asia odsączonych i przekrojonych na pół
  • 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2 łyżeczki Sosu Mirinu House of Asia
  • 100 g Pędów bambusa House of Asia
  • 300 g wieprzowiny drobno pokrojonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 100 g groszku cukrowego oczyszczonego z twardych końcówek
  • 50 g papryki pokrojonej w paski
  • 1 cebula drobno pokrojona
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • Olej do smażenia
  • Garść posiekanej dymki

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w połowie pasty kantońskiej i odstaw na 10 minut.
  2. Na patelni podgrzej olej i partiami smaż wieprzowinę na złoty kolor. Następnie przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  3. Na tej samej patelni podsmaż warzywa na złoty kolor, po czym dodaj usmażone mięso. Danie wykończ pastą kantońską i posiekaną zieloną dymką.

Tip: Zamiast pasty kantońskiej można użyć sosu ostrygowego

Tu kupisz nasze produkty