Przepisy kuchni koreańskiej - strona 2
Kimchi
Ostre, kwaśne, pełne charakteru – kimchi to kwintesencja koreańskiej kuchni i jeden z najzdrowszych dodatków do posiłków. Fermentowana kapusta z chili, czosnkiem i imbirem wspiera florę jelitową i dodaje wyrazistości nawet najprostszym daniom. Kimchi nie trzeba robić samemu! Jeśli wolisz prostsze rozwiązania – sięgnij po gotowe, oryginalne kimchi z naszej oferty i od razu poczuj smak Seulu w domowym menu.


Bulgogi
Delikatna wołowina, marynowana w mieszance sosu sojowego, czosnku, sezamu i słodkiej gruszki, a potem krótko grillowana – Bulgogi to klasyka koreańskiego grilla, która urzeka prostotą i smakiem. Chcesz zaskoczyć gości orientalną kolacją, ale nie masz czasu stać w kuchni? Wykorzystaj gotową pastę Bulgogi z naszej oferty – wystarczy mięso, ryż i kilka minut smażenia, by stworzyć danie rodem z koreańskiego street foodu.