House of Asia
Przepis Azjatycka zupa pomidorowa z mięsnymi klopsikami House of Asia

Azjatycka zupa pomidorowa z mięsnymi klopsikami

25 min
2 porcje
łagodne
Wieprzowina 15-30 minut

Klopsiki w zupie pomidorowej z azjatyckim twistem, to szybkie i smaczne danie, które urozmaici Waszą codzienną kuchnię. Do dania dodaliśmy sekretny składnik Sos Sambal Oelek, który nada potrawie wyrazistego smaku.

4.8 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Zupa:

  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 600 ml bulionu drobiowego
  • 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
  • 1 łyżeczka cukru
  • Kilka gałązek kolendry, drobno pokrojone

Klopsiki:

  • ½ łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 100 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cm imbiru, posiekany
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • pieprz, do smak

Sposób przygotowania

  1. Składniki na zupę wlej do garnka i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. W garnku zagotuj wodę. Składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie w misce. Uformuj z masy kulki i wrzucaj do gotującej się wody. Gotuj do wypłynięcia. Odsącz. Zupę podawaj z klopsikami i kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty