Azjatycki corn dog z kimchi
Azjatycki corn dog z kimchi to połączenie klasycznego street foodu z pikantnym akcentem kuchni koreańskiej. Chrupiąca panierka, delikatne wnętrze i wyrazisty sos kimchi tworzą wyjątkowe połączenie smaków.
Składniki
- 100 g Panierki panko House of Asia
- 100 g Panierki do tempury House of Asia
- 50 g Sosu Kimchi House of Asia
- 50 g majonezu
- 6 parówek lub cienkich kiełbasek typu kabanos
- 500 ml oleju do smażenia
- 100 ml zimnej wody
- 6 drewnianych patyczków lub wykałaczek
Sposób przygotowania
- Do miski wsyp panierkę do tempury i stopniowo dolewaj zimną wodę, mieszając, aż uzyskasz gęste ciasto o konsystencji śmietany.
- Parówki nadziej na patyczki do 3/4 długości. Każdą zanurz w cieście z tempury, a następnie obtocz w panierce panko.
- Rozgrzej olej i usmaż corn dogi przez 3–4 minuty, aż będą złociste i chrupiące.
- Podawaj corn dogi polane sosem kimchi, majonezem oraz posypane szczypiorkiem.