Azjatycki corn dog z kimchi House of Asia

Azjatycki corn dog z kimchi

15 min
3 porcje
lekko pikantne

2 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Azjatycki corn dog z kimchi to połączenie klasycznego street foodu z pikantnym akcentem kuchni koreańskiej. Chrupiąca panierka, delikatne wnętrze i wyrazisty sos kimchi tworzą wyjątkowe połączenie smaków.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsyp panierkę do tempury i stopniowo dolewaj zimną wodę, mieszając, aż uzyskasz gęste ciasto o konsystencji śmietany.
  2. Parówki nadziej na patyczki do 3/4 długości. Każdą zanurz w cieście z tempury, a następnie obtocz w panierce panko.
  3. Rozgrzej olej i usmaż corn dogi przez 3–4 minuty, aż będą złociste i chrupiące.
  4.  Podawaj corn dogi polane sosem kimchi, majonezem oraz posypane szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty