Hot dog Sushi
Odważne połączenie tradycji i nowoczesności. Sushi hot-dog to smak Japonii w wersji, która zaskakuje formą i zachwyca intensywnością.
Składniki
- 500 g Ryżu do sushi House of Asia
- 3 łyżki Sos do ryżu do sushi House of Asia
- 6 sztuk Liści Nori House of Asia
- 100 g Panierki panko House of Asia
- 1 opakowanie Panierki do tempury House of Asia
- 50 g Sosu Teriyaki House of Asia
- 30 g Sosu Sriracha House of Asia
- 30 ml Sosu sojowego premium House of Asia
- 300 g filetu z łososia pokrojonego w drobną kostkę
- 5 łyżek serka śmietankowego
- garść szczypioru drobno pokrojonego
- 2 łyżki majonezu
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia i dopraw sosem do ryżu do sushi.
- Na środku każdego liścia nori ułóż porcję ryżu i serek śmietankowy. Zawiń ciasno, formując kształt rolki – nori powinno całkowicie otaczać ryż.
- Przygotuj tempurę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rolkę zanurz w cieście, obtocz w panierce panko i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Odłóż na papierowy ręcznik do odsączenia.
- Łososia zamarynuj w sosie sojowym, dodaj szczypiorek i odstaw na kilka minut.
- Usmażoną rolkę natnij jak bułkę do hot-doga. W powstałe rozcięcie nałóż łososia i polej sosem teriyaki, następnie sosem sriracha i majonezem. Na koniec posyp szczypiorkiem i podawaj.