Sushi w papierze ryżowym House of Asia

Sushi w papierze ryżowym

45 min
4 porcje
łagodne

2 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Japońska elegancja w nowej formie. Delikatny łosoś, kremowe awokado i złocisty sezam zamknięte w papierze ryżowym.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, delikatnie wystudź i wymieszaj z sosem do ryżu. Odstaw do całkowitego ostudzenia.
  2. Arkusz nori złóż na pół i przetnij nożyczkami, następnie każdą połówkę podziel na cztery części. Zwilż papier ryżowy, połóż na nim kawałek nori, nałóż 1 łyżkę ryżu i delikatnie rozprowadź. Dodaj łososia, odrobinę sosu unagi, awokado oraz marchewkę. Skrop niewielką ilością sosu sojowego jasnego premium, przykryj kawałkiem nori i zawiń w kształt krokieta.
  3. Obtocz w sezamie i smaż na rozgrzanej patelni lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 10 minut.

Tu kupisz nasze produkty