House of Asia
Japońska sałatka z grzybami fungus House of Asia

Japońska sałatka z grzybami Fungus

15 min.
2 porcje
lekko pikantne
Owoce Warzywa Japońska Grzyby do 15 minut

Szukasz przepisu na smaczną i szybką przekąskę? Musisz koniecznie spróbować japońskiej sałatki z grzybami fungus. Połączenie wytrawnych składników z sosem na bazie mango i majonezu to gwarancja niebanalnego smaku.

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g grzybów fungus blanszowanych
  • 200 g ogórka zielonego pokrojonego na cienkie półplasterki
  • 50 g białej cebuli pokrojonej w cienkie półplastry

Sos :

  • 3 łyżki pulpy mango
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Zalej grzyby fungus wrzątkiem. Odstaw na 5 minut
  2. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój. Cebule obierz i pokrój.
  3. Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  4. Do miski przełóż grzyby, ogórka, cebulę i całość dokładnie wymieszaj z sosem mango.

Tu kupisz nasze produkty