House of Asia
Krem z brokuła ze szpinakiem i zieloną pastą curry House of Asia

Krem z brokuła ze szpinakiem i zieloną pastą curry

25 min
4 porcje
lekko pikantne
15-30 minut

Ten krem to coś więcej niż zupa — to kremowe zielone złoto na łyżce! Brokuł, szpinak i zielona pasta curry tworzą duet idealny: łagodny, ale z charakterem. Rozgrzewa, syci i kusi smakiem już od pierwszego zamieszania.

5 / 5. Ilość głosów: 316

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżeczka Pasty curry zielonej House of Asia
  • 400 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
  • 2 – 3 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 1 brokuł
  • 2 cebule
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 kalafiora
  • 100 g szpinaku
  • 50 g kolendry
  • 10 g mięty
  • 1 l bulionu warzywnego
  • Sok z 1 limonki
  • 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Brokuła i kalafiora podziel na nieduże różyczki. Cebulę przekrój na 4 części, czosnek rozgnieć.
  2. Do garnka wlej olej. Zeszklij cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj pastę curry i smaż 1 minutę. Dodaj kalafior, brokuł i zalej bulionem. Gotuj do miękkości. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, szpinak, kolendrę oraz miętę.
  3. Całość zmiksuj na gładką konsystencję. Dopraw sosem rybnym oraz sokiem z limonki.

Tu kupisz nasze produkty