House of Asia
Makaron udon stir-fry z sosem orzechowym House of Asia

Makaron Udon stir-fry z sosem orzechowym

15 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Japońska Grzyby do 15 minut

Szybki i aromatyczny makaron Udon w 15 minut! Delikatny makaron udon w kremowym sosie orzechowym satay z kurczakiem, czosnkiem i odrobiną chili. Idealne połączenie smaków, które przygotujesz w zaledwie kwadrans!

5 / 5. Ilość głosów: 246

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Makaronu świeżego Udon House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 100 g Sosu Satay Ros Thai Thai
  • 150 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżka posiekanej dymki
  • 1 mała papryczka chili drobno pokrojona
  • 1/2 cebuli pokrojonej w piórka
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na 10 minut.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pastę z czosnku oraz makaron. Całość delikatnie wymieszaj z sosem satay.
  4. Danie przełóż na talerz, posyp dymką i papryczką chili.

Tu kupisz nasze produkty