Makaron z czarnym sezamem i krewetkami
Szybki, aromatyczny i pełen koloru. Makaron stir-fry z czarnym sezamem i krewetkami to ekspresowy sposób na orientalny obiad w 10 minut.
Składniki
- 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia
- 2 saszetki Pasty Katsu curry House of Asia
- 1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki czosnku świeżego
- 14 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20
- 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
- 1/2 łyżeczki papryczki chili drobno pokrojonej
- 2 łyżki świeżej kolendry pokrojonej
- 3 łyżki oleju
- 50 g kiełków fasoli mung
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej go zimną wodą.
- Krewetki przekrój wzdłuż, przełóż do miski i wymieszaj z łyżką kolendry oraz łyżką oleju.
- Do woka lub na patelnię wlej olej, podsmaż na złoto pastę z czosnku oraz chili, dodaj cebulę i kiełki fasoli mung, smaż 2 minuty, następnie dołóż krewetki, smaż kolejną minutę, dodaj ugotowany wcześniej makaron, smaż jeszcze 2 minuty.
- Pod koniec całość wymieszaj z pastą katsu curry i posyp kolendrą i sezamem.