Makaron z czarnym sezamem i krewetkami House of Asia

Makaron z czarnym sezamem i krewetkami

10 min
2 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Szybki, aromatyczny i pełen koloru. Makaron stir-fry z czarnym sezamem i krewetkami to ekspresowy sposób na orientalny obiad w 10 minut.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej go zimną wodą. 
  2. Krewetki przekrój wzdłuż, przełóż do miski i wymieszaj z łyżką kolendry oraz łyżką oleju. 
  3. Do woka lub na patelnię wlej olej, podsmaż na złoto pastę z czosnku oraz chili, dodaj cebulę i kiełki fasoli mung, smaż 2 minuty, następnie dołóż krewetki, smaż kolejną minutę, dodaj ugotowany wcześniej makaron, smaż jeszcze 2 minuty. 
  4. Pod koniec całość wymieszaj z pastą katsu curry i posyp kolendrą i sezamem.

Tu kupisz nasze produkty