Pierożki z papieru ryżowego House of Asia

Pierożki z papieru ryżowego

25 min
4 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Lekko, aromatycznie, azjatycko. Pierożki z papieru ryżowego z krewetkami i nutą yuzu to idealny sposób na egzotyczny smak w 25 minut.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Krewetki wymieszaj z pastą, przyprawą japońską i kolendrą.
  2. Arkusze papieru ryżowego pokrój w ćwiartki tworząc trójkąty, następnie zanurz na kilka sekund w wodzie. 3 trójkąty ułóż tak, aby lekko na siebie zachodziły, nałóż farsz i uformuj pierożki. 
  3. Gotuj na parze przez około 10 minut. 
  4. Gotowe pierożki podawaj z sosem ponzu z yuzu i posyp świeżą kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty