Pierożki z papieru ryżowego
Lekko, aromatycznie, azjatycko. Pierożki z papieru ryżowego z krewetkami i nutą yuzu to idealny sposób na egzotyczny smak w 25 minut.
Składniki
- 12 arkuszy Papieru ryżowego House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 2 łyżeczki Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
- 30 ml Sosu Ponzu z yuzu House of Asia
- 12 krewetek 16/20 obranych i oczyszczonych, drobno pokrojonych
- Garść kolendry drobno pokrojonej
Sposób przygotowania
- Krewetki wymieszaj z pastą, przyprawą japońską i kolendrą.
- Arkusze papieru ryżowego pokrój w ćwiartki tworząc trójkąty, następnie zanurz na kilka sekund w wodzie. 3 trójkąty ułóż tak, aby lekko na siebie zachodziły, nałóż farsz i uformuj pierożki.
- Gotuj na parze przez około 10 minut.
- Gotowe pierożki podawaj z sosem ponzu z yuzu i posyp świeżą kolendrą.