House of Asia
Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi House of Asia

Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi

20 min.
2 porcje
lekko pikantne

Nasi kucharze Jarek Owczarczyk oraz Pongthep Aroonsang specjalnie dla Was przygotowali japoński ramen z wędzonym boczkiem. Pożywna i pełnowartościowa zupa, która rozpieści każde podniebienie. A co najważniejsze, jej przygotowanie jest naprawdę proste. Przekonajcie się sami!

5 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 150 g Makaronu Ramen House of Asia
  • 1 puszka Grzybów słomkowych House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia lub 1 łyżeczka startego imbiru 
  • ½ łyżeczki cukru
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 60 g boczku wędzonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej dymki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, grzyby odcedź, opłucz i osusz. 
  2. Jajko gotuj w osolonej wodzie przez 4-5 minut od momentu wrzenia. Boczek pokrój w plastry około 1 cm i usmaż na rumiano-brązowy kolor.
  3. Bulion drobiowy przelej do garnka, dopraw sosem sojowym oraz cukrem i pastą z imbiru, zagotuj.
  4. Ugotowany makaron przełóż do misek, dodaj przekrojone na pół jajko, dymkę, grzyby oraz boczek i zalej gorącym bulionem.

Tu kupisz nasze produkty