House of Asia

Sałatka ze szpinaku i mango

15 minut
2 porcje
łagodne
Owoce Warzywa Tajska do 15 minut

Połącz świeży szpinak z soczystym mango, chrupiącymi orzechami i delikatnie pikantnym sosem rybnym z nutą kolendry. Ta sałatka to idealny balans słodyczy, ostrości i świeżości, doskonała na szybki, zdrowy lunch lub dodatek do obiadu.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • garść szpinaku
  • 0,5 świeżego mango
  • 0,5 papryczki chilli
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • garść orzechów ziemnychDressing
  • 2 łyżki sosu rybnego (można zastąpić sosem sojowym w wersji wege)
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego
  • kolendra

Sposób przygotowania

  1. Składniki dressingu wymieszaj i odstaw.
  2. Umyj szpinak, pokrój mango w cienkie plasterki, ogórka w półplasterki, cebulę w piórka, chilli w plasterki lub drobno posiekaj.
  3. Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.

Tu kupisz nasze produkty