
Sałatka ze szpinaku i mango
Połącz świeży szpinak z soczystym mango, chrupiącymi orzechami i delikatnie pikantnym sosem rybnym z nutą kolendry. Ta sałatka to idealny balans słodyczy, ostrości i świeżości, doskonała na szybki, zdrowy lunch lub dodatek do obiadu.
Składniki
- garść szpinaku
- 0,5 świeżego mango
- 0,5 papryczki chilli
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- garść orzechów ziemnychDressing
- 2 łyżki sosu rybnego (można zastąpić sosem sojowym w wersji wege)
- 2 łyżeczki cukru kokosowego
- kolendra
Sposób przygotowania
- Składniki dressingu wymieszaj i odstaw.
- Umyj szpinak, pokrój mango w cienkie plasterki, ogórka w półplasterki, cebulę w piórka, chilli w plasterki lub drobno posiekaj.
- Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.