House of Asia
Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami House of Asia

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

25 min.
4 porcje
łagodne

Tofu to doskonała alternatywa dla mięsa. Odznacza się wysoką zawartością białka sojowego, wapnia i fosforu. Mamy dla Was przepis prosto z Chin czyli tofu czosnkowo-miodowe z warzywami. Aromatyczne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka produktów House Of Asia, świeże warzywa, tofu i gotowe! 

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g makaronu jajecznego
  • 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem
  • 2 łyżeczki sosu Sambal Oelek
  • 1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu
  • 300 g twardego tofu pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski
  • 1 marchewka pokrojona w plastry
  • 0,5 cukinii pokrojonej w plastry
  • 200 g groszku cukrowego
  • 200 g brokułu podzielonego w małe różyczki
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej oba oleje i podsmaż tofu na złoty kolor.
  3. Dodaj warzywa i całość smaż na dużym ogniu przez 5 minut. Dodaj makaron, sos zosnkowy i Sambal. Całość wymieszaj i podsmażaj jeszcze przez 2 minuty.

Tu kupisz nasze produkty