Zupa tom-kha z krewetką House of Asia

Zupa Tom Kha z krewetką

10 min
4 porcje
łagodne

4.9 / 5. Ilość głosów: 258

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Szybka i aromatyczna zupa Tom Kha z krewetkami, którą przygotujesz w zaledwie 10 minut! Ta klasyczna tajska potrawa zachwyca połączeniem kremowego mleczka kokosowego i delikatnych grzybów słomkowych House of Asia.

Składniki

Do podania:

Bezglutenowy makaron ryżowy świeży House of Asia

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej mleczko kokosowe i dodaj pastę Tom Kha. Podsmaż kilka chwil, aż pasta uwolni aromat. Następnie wlej bulion, dodaj krewetki oraz liście limonki kaffir. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 minuty. Dodaj grzyby słomkowe, pomidorki oraz papryczkę chili. Gotuj przez kolejne 2 minuty.
  2. Na koniec posyp pokrojoną kolendrą, dopraw sosem rybnym oraz sokiem z limonki.
  3. Zupę podawaj z makaronem ryżowym.

Tu kupisz nasze produkty