House of Asia
Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem House of Asia

Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem

30 min.
2 porcje
pikantne
Warzywa Tajska Grzyby 15-30 minut

Odkryj przepis na tajską, kremową zupę z kurczakiem. Sekretem całego przepisu jest połączenie pasty Tom Yum, grzybów słomkowych i sosu rybnego, który jeszcze bardziej podkreśli smak tej wyjątkowej zupy. Monika z jakjalubiejesc pokaże Wam jak w łatwy sposób przygotować to tajskie danie!

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ puszki grzybów słomkowych pokrojonych na pół
  • 2 łyżki bezglutenowego sosu rybnego 
  • 3 łyżeczki pasty Tom Yum Kanokwan
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 6-8 szt. pomidorków cherry pokrojonych na pół

Sposób przygotowania

1. Do garnka wlej bulion i dodaj pastę tom yum, całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj grzyby słomkowe, dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki.
2. Dodaj pomidorki i kurczaka, gotuj przez 5-6 minut na wolnym ogniu.

TIP: Dla wzbogacenia smaku dodaj do zupy Mleczko Kokosowe BIO 5-7% Kara i posyp świeżą kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty