House of Asia
Zupa Tom Yum z krewetkami i grzybami słomkowymi House of Asia

Zupa Tom Yum z krewetkami i grzybami słomkowymi

25 min
4 porcje
pikantne
Krewetki Makaron Warzywa Tajska Grzyby 15-30 minut

Czas na kulinarną podróż do Tajlandii! Wypróbuj przepis na aromatyczną zupę Tom Yum z krewetkami i grzybami słomkowymi. Ostre, kwaśne, kremowe – po prostu pyszne! Gotowe w zaledwie 25 minut!

5 / 5. Ilość głosów: 252

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżka Pasty Tom Yum House of Asia
  • 200 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
  • 100 g Grzybów słomkowych House of Asia
  • 2 – 3 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 16 krewetek oczyszczonych
  • 800 ml bulionu
  • 100 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 50 g kolendry drobno pokrojonej
  • 1 limonka
  • 2 – 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Do garnka z grubym dnem wlej olej i podsmaż cebulę. Dodaj pastę tom yum, wymieszaj i smaż 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj pokrojone grzyby, wlej bulion i gotuj około 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj krewetki, wlej mleczko kokosowe oraz posiekaną kolendrę. Gotuj kilka minut. Pod koniec dodaj pokrojone pomidorki cherry, dopraw sokiem z limonki i sosem rybnym.
  3. Podawaj z listkami kolendry.

Tu kupisz nasze produkty