House of Asia
Bulion z łososiem i warzywami House of Asia

Bulion z łososiem i warzywami

10 min
2 porcje
łagodne
Ryba Łosoś Warzywa Japońska do 15 minut

Rozgrzewający bulion z ramenem i łososiem to doskonały wybór na szybki, a jednocześnie pożywny posiłek. Gotowy w 10 minut, podany z chrupiącymi warzywami, sezamem i grzybami Shiitake. Wystarczy spróbować, by docenić jego smak i prostotę!

5 / 5. Ilość głosów: 268

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Makaronu Ramen House of Asia
  • 10 g Wodorostów Wakame House of Asia zalane na kilka minut wrzątkiem
  • 4 Grzyby Shiitake w zalewie House of Asia pokrojone na plasterki
  • 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
  • 100 g łososia świeżego bez skóry pokrojonego w kostkę
  • 100 g kapusty chińskiej pak – choi podzielonej na liście
  • 2 łyżki cebulki dymki pokrojonej w większe kawałki
  • ½ marchwi drobno pokrojonej
  • 600 ml bulionu

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj bulion, dodaj pokrojoną marchewkę, makaron oraz łososia. Gotuj około 3 minuty.
  2. Do miski włóż połowę przygotowanych składników. Drugą połowę poukładaj w słoiku, którą zjesz na śniadanie następnego dnia.
  3. Zalej gorącym bulionem i posyp sezamem oraz szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty