Chińskie placki ze szczypiorkiem

Błyskawiczne chińskie placki ze szczypiorkiem – gotowe w 15 minut!
Prosty i szybki przepis na chrupiące placki ze szczypiorkiem, które zachwycą smakiem. Dzięki papierowi kolorowemu do sajgonek House of Asia przygotujesz je w kilka chwil. Podawaj z aromatycznym sosem ponzu z yuzu, który nada daniu lekko cytrusowy, wyrafinowany akcent. Idealne jako przystawka lub szybka przekąska!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 271

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Pokrojony szczypiorek przełóż do miski, dodaj olej sezamowy, odrobinę soli i dokładnie wymieszaj.
  2. Zwilż arkusz papieru zimną wodą, nałóż szczypiorek na jego powierzchnię. Gdy papier zmięknie, zwiń go w rulon, a następnie uformuj z rulonu ślimaka, delikatnie dociśnij. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz cały papier. Gotowe placki upiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 5-6 minut.
  3. Chińskiej placki podawaj gorące wraz z sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI