House of Asia
Chińskie placki ze szczypiorkiem House of Asia

Chińskie placki ze szczypiorkiem

15 min
4 porcje
łagodne
Warzywa Chińska do 15 minut

Błyskawiczne chińskie placki ze szczypiorkiem – gotowe w 15 minut!
Prosty i szybki przepis na chrupiące placki ze szczypiorkiem, które zachwycą smakiem. Dzięki papierowi kolorowemu do sajgonek House of Asia przygotujesz je w kilka chwil. Podawaj z aromatycznym sosem ponzu z yuzu, który nada daniu lekko cytrusowy, wyrafinowany akcent. Idealne jako przystawka lub szybka przekąska!

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru kolorowego do sajgonek House of Asia
  • 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
  • 50 g szczypiorku drobno pokrojonego
  • sól

Sos:

  • Sos ponzu z yuzu House of Asia
  • 1łyżka drobno posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Pokrojony szczypiorek przełóż do miski, dodaj olej sezamowy, odrobinę soli i dokładnie wymieszaj.
  2. Zwilż arkusz papieru zimną wodą, nałóż szczypiorek na jego powierzchnię. Gdy papier zmięknie, zwiń go w rulon, a następnie uformuj z rulonu ślimaka, delikatnie dociśnij. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz cały papier. Gotowe placki upiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 5-6 minut.
  3. Chińskiej placki podawaj gorące wraz z sosem.

Tu kupisz nasze produkty