Jak ugotować jajko marynowane do Ramenu?

Jajko ugotowane dokładnie tak, by białko było delikatne, a żółtko półpłynne, to kluczowy składnik wzbogacający smak i teksturę tradycyjnego Ramenu. Postępując zgodnie z poniższymi krokami naszego Szefa Kuchni, przygotujesz doskonałe jajko, które idealnie komponuje się z aromatycznym bulionem i makaronem.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 155

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 6 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Zalewa:

100 ml Sosu sojowego jasnego House of Asia

50 ml Sosu Mirin House of Asia

3 łyżki Octu ryżowego House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

100 ml wody

2 łyżki cukru

Sposób przygotowania

1. Jajka włóż do zimnej wody. Gotuj przez 6 minut, licząc czas od rozpoczęcia wrzenia wody. Przelej zimną wodą i obierz. 

2. Wszystkie składniki zalewy przełóż do rondla i podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru. Wystudź.

3. Jajka przełóż do słoika lub pojemnika, który można zamknąć i zalej chłodną zalewą. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc. 

TIP: Zamarynowane jajka możesz przechowywać do 7 dni w lodówce.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos mirin przyprawa 200ml House of Asia

Sos Mirin przyprawa 200 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI