Kurczak yakitori-japońskie szaszłyki w sosie miodowo czosnkowym

Niezależnie od tego, czy w kuchni preferujesz prostotę i szybkość wykonania, czy spektakularne, nieoczywiste dania – szaszłyki w sosie czosnkowym z miodem to przepis dla wszystkich!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do dużej miski wlej sos sojowy oraz dodaj papryczkę chili. Pokrojone mięso dokładnie wymieszaj w sosie, a następnie nadziej na patyki do szaszłyków.
  2. Rozgrzej grill. Szaszłyki wyłóż na rozgrzany ruszt i grilluj aż się zarumienią.
  3. Gotowe szaszłyki przed podaniem posmaruj sosem czosnkowym z miodem i posyp prażonym sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI