
Makaron z batatów stir-fry w sosie kimchi

Ekspresowy stir-fry z twistem! Makaron z batatów w sosie kimchi to idealne połączenie chrupiącego tofu, aromatycznych warzyw i wyrazistej koreańskiej nuty. Prosty, szybki i pełen smaku – spróbuj już dziś!
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1/2 opakowania Makaronu z batatów House of Asia
- 50 g Pasty Kimchi House of Asia
- 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
- 100 g tofu wędzonego pokrojonego w drobną kostkę
- 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 1 cm imbiru drobno pokrojonego
- 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 50 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
- 50 g pora białej część drobno pokrojonej
- 50 g szpinaku
- 2-3 łyżki oleju do smażenia
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
- Na patelnię wlej olej podsmaż cebulę, czosnek, imbir. Następnie dodaj tofu, marchewkę oraz pora. Smaż do momentu, aż tofu się zarumieni.
- Dodaj ugotowany makaron, pastę kimchi oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kolejne 5 minut.
- Gotowy makaron posyp sezamem.