Miso Ramen Jakjalubiejesc

Witaj w aromatycznej podróży do Japonii z przepisem na pyszne Miso Ramen od Moniki Jakjalubiejesc. Dzięki połączeniu pasty miso sezamu i aromatycznego oleju sezamowego House of Asia, ta zupa z pewnością oczaruje Twoje kubki smakowe. Dodając do niej chrupiące pieczarki, kremowe mleczko kokosowe i pszenny makaron instant, stworzysz prawdziwy raj dla podniebienia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 137

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Kukurydza:

  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka miodu

Do dekoracji zupy:

Sposób przygotowania

  1. Na oleju sezamowym przesmaż pieczarki z czosnkiem i imbirem. Po chwili dodaj sezam, pastę miso i wymieszaj. Dodaj sos sojowy i bulion. Gotuj kilka minut.
  2. W międzyczasie makaron instant zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Pod koniec gotowania do zupy wlej wstrząśnięte mleczko kokosowe.
  3. Na patelnię przełóż kukurydzę, dodaj miód i sos sojowy. Mieszaj do przyrumienienia.
  4. Zupę przełóż do miski, dodaj makaron, listki nori, pak choi, kiełki i kukurydzę. Posyp sezamem i szczypiorkiem.

 

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron instant pszenny 200g House of Asia

Makaron instant pszenny 200g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Olej z prażonego sezamu 150ml House of Asia

Olej z prażonego sezamu 150ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI