Sałatka z wakame i rzodkiewką

Pożywna sałatka w azjatyckim stylu sprawdzi się nie tylko jako smakowity dodatek do sushi, ale również jako towarzysz potraw z grilla. Jest prosta w wykonaniu, wybitnie smaczna i doskonale dopełni letnie menu. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Dressing:

Sposób przygotowania

  1. Wodorosty Wakame przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź je i pokrój na mniejsze kawałki. 
  2. Ogórka przekrój na cztery części, a następnie wykrój z niego miąższ. Twardą część pokrój w cienkie paski, delikatnie posól i odłóż do sitka.
  3. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu tak, aby cukier oraz sól całkowicie się rozpuściły.
  4. Do miski przełóż wodorosty wakame, dodaj ogórka oraz rzodkiewkę, a następnie posyp sezamem i polej całość dressingiem.  
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI