Grillowane szaszłyki z wieprzowiny i grzybów shiitake

To kolejny pomysł na smaczny obiad! Wypróbuj przepis na szaszłyki z mięsem i grzybami shiitake, z dodatkiem sosu Tonkatsu. To właśnie jego słodkawy, korzenny smak, doda im wyjątkowego aromatu. 

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 MIN.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

  • 284 g grzybów shitake w zalewie
  • 100 g sosu Tonkatsu
  • 400 g karkówki pokrojonej w kostkę
  • 2 średnie białe cebule pokrojone w grubą kostkę
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • olej
  • Patyczki bambusowe do szaszłyków

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę pokrój i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
  2. Grzyby shitake przepłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso, cebulę i grzyby. Smaż lub grilluj do miękkości mięsa. Co jakiś czas, za pomocą pędzelka, smaruj szaszłyki sosem Tonkatsu.
  4. Podawaj gorące.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI