Tajska zupa kokosowa Tom Kha z kurczakiem i pieczarkami

Tajska zupa kokosowa Tomk Kha z kurczakiem i pieczarkami House of Asia

Jesteście spragnieni nowej dawki azjatyckich smaków? Przed wami tajska zupa Tom Kha na bazie mleczka kokosowego. Jest jednocześnie pikantna i kwaśna (ale zapewniamy że równie pyszna). Tym co nadaje jej niesamowity aromat, jest właśnie kwaskowaty sok z limonki. Smacznego!

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę, mleczko kokosowe i zagotuj.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, pastę Tom Kha, sos rybny, trawę cytrynową w całości.
  3. Dodaj pokrojoną w pióra szalotkę, liście kaffiru oraz papryczkę chili.
  4. Dodaj sok z limonki i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
  5. Gotowe danie udekoruj kolendrą.

TIP: Zupa będzie jeszcze bardziej sycąca jeśli podasz ją z ryżem lub makaronem ryżowym.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią



Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem


Pad thai z kurczakiem

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI