Wieprzowina Kung Pao z makaronem
Marzysz o azjatyckiej uczcie, ale brak Ci czasu? Dzięki naszej Paście Kung Pao House of Asia stworzysz aromatyczne danie w 10 minut! Delikatny makaron ryżowy, soczysta wieprzowina, chrupiące kiełki i orzechy ziemne to połączenie, które zachwyci Twoje podniebienie. Szybkie, proste i pełne smaku!
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- ½ opakowania Makaronu ryżowy Vermicelli House of Asia
- 1 opakowanie Pasty Kung Pao House of Asia
- 20 g Kiełków fasoli Mung House of Asia
- 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- 120 g wieprzowiny cienko pokrojonej
- 1 papryka czerwona pokrojona w paski
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 1 cebula pokrojona w pióra
- Garść orzeszków ziemnych
- 2 łyżki oleju
- Garść dymki zielonej pokrojonej w słupki
Sposób przygotowania
- Przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
- Pokrojoną wieprzowinę zamarynuj w przyprawie chińskiej z dodatkiem odrobiny oleju.
- Rozgrzej patelnię, wlej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso, smaż aż się zarumieni. Dodaj orzechy, paprykę, kiełki fasoli, pastę kung pao oraz makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj posypane świeżą dymką.
Tip: Do przygotowania dania można użyć dowolnej pasty House of Asia