Zupa tajska Tom Kha z kurczakiem

Sięgnijcie po przepis na pyszną tajską zupę Tom Kha z kurczakiem i mleczkiem kokosowym. Jest dziecinnie prosta w przygotowaniu a zarazem aromatyczna, słodka i delikatnie ostra. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 118

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę, mleczko kokosowe i zagotuj.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, pastę Tom Kha, sos rybny, trawę cytrynową w całości.
  3. Dodaj pokrojoną w pióra szalotkę, liście kaffiru oraz drobno pokrojony imbir oraz papryczkę chili. Dodaj pokrojony w plastry czosnek.
  4. Dodaj sok z limonki i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
  5. Gotowe danie udekoruj kolendrą.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Kha 113g House of Asia

Pasta Tom Kha 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI