Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem Jakjalubiejesc

Odkryj przepis na tajską, kremową zupę z kurczakiem. Sekretem całego przepisu jest połączenie pasty Tom Yum, grzybów słomkowych i sosu rybnego, który jeszcze bardziej podkreśli smak tej wyjątkowej zupy. Monika z jakjalubiejesc pokaże Wam jak w łatwy sposób przygotować to tajskie danie!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

1. Do garnka wlej bulion i dodaj pastę tom yum, całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj grzyby słomkowe, dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki.
2. Dodaj pomidorki i kurczaka, gotuj przez 5-6 minut na wolnym ogniu.

TIP: Dla wzbogacenia smaku dodaj do zupy Mleczko Kokosowe BIO 5-7% Kara i posyp świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Yum 113g House of Asia

Pasta Tom Yum 113 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI