Wieprzowina po kantońsku

Wiesz, że możesz przygotować pyszne, aromatyczne danie rodem z kantonu w zaledwie 20 minut? Dzięki Paście kantońskiej House of Asia nie potrzebujesz zaawansowanych umiejętności ani skomplikowanych składników, aby cieszyć się autentycznym smakiem. Marynowana wieprzowina, podsmażane warzywa, grzyby słomkowe i sos mirin tworzą perfekcyjne połączenie, które zaspokoi apetyt na egzotyczne smaki. To idealny wybór na szybki, zdrowy i pyszny obiad dla dwóch osób! Smak, jakość i prostota – wszystko w jednym daniu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w połowie pasty kantońskiej i odstaw na 10 minut.
  2. Na patelni podgrzej olej i partiami smaż wieprzowinę na złoty kolor. Następnie przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  3. Na tej samej patelni podsmaż warzywa na złoty kolor, po czym dodaj usmażone mięso. Danie wykończ pastą kantońską i posiekaną zieloną dymką.

Tip: Zamiast pasty kantońskiej można użyć sosu ostrygowego

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos mirin przyprawa 200ml House of Asia

Sos Mirin przyprawa 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Kantońska stir-fry 50g House of Asia

Pasta Kantońska Stir-fry 50 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI