Makaron Mie gniazda pszenny 200 g
Nie masz czasu – weź Mie! Mie to ikona kuchni azjatyckiej, a po chińsku oznacza makaron sporządzony z mąki pszennej. Oryginalny makaron chiński ma postać długich, cienkich nitek. Jest nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej – szczególnie chińskiej i indonezyjskiej. Jest lekki i bardzo pożywny dzięki znacznej zawartości białka. Jest to znakomity dodatek do bulionów i zup, potraw mięsnych jak i warzywnych.
Wystarczy gotować go we wrzątku 5 minut, odcedzić, dodać ulubiony sos i gotowe. Nowością jest formowanie go w wygodne gniazda, które ułatwią porcjowanie makaronu.
Jest odpowiedni dla wegetarian.
SKŁADNIKI
Mąka PSZENNA 88 %, woda, ŻÓŁTKO JAJA w proszku 1 %, sól, regulatory kwasowości: węglany potasu, węglany sodu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1609 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 1.60 g
KTN 0.60 g
Węglowodany 78.00 g
w tym Cukry 2.20 g
Białko 12.00 g
Błonnik 2.50 g
Sól 0.59 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia