House of Asia
Dorada gotowana na parze House of Asia

Dorada gotowana na parze

20 min
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa Chińska Grzyby 15-30 minut

Dorada gotowana na parze to prawdziwa eksplozja orientalnych smaków w delikatnym i zdrowym wydaniu. Grzyby shiitake, pędy bambusa i aromatyczne sosy House of Asia podkreślają charakter ryby, a chili i imbir dodają lekkiej pikanterii. Prosty sposób na lekki, ale wyjątkowy obiad, który zachwyci każdego smakosza!

5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 30 g Grzybów Shiitake House of Asia
  • 1 łyżka Pędów bambusa House of Asia
  • 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2 dorady w całości
  • 3 papryczki chili drobno pokrojone
  • 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 15 g imbiru pokrojonego w cienkie paseczki
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie zapałki
  • 20 g zielonej dymki drobno pokrojonej
  • 20 g listków kolendry drobno pokrojonej

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Shiitake gotuj około 30 minut, następnie pokrój w paski.
  2. Rybę oczyść, dobrze umyj i osusz. Skórę natnij nożem.
  3. Wymieszaj warzywa, grzyby, pędy bambusa, sos sojowy oraz rybny.
  4. Do środka ryby włóż część wymieszanych składników. Resztę połóż pod spodem oraz na rybie. Gotuj na parze 15-20 minut. Czas dostosuj do wielkości ryby.
  5. Ugotowaną rybę przełóż na talerz, obłóż warzywami i polej powstałym sosem.

Tu kupisz nasze produkty