Kurczak w sosie kimchi House of Asia

Kurczak w sosie kimchi

10 min
2 porcje
pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Wyrazisty smak Korei w kilka chwil. Soczysty kurczak, chrupiące warzywa i aromatyczna pasta kimchi tworzą idealne połączenie.

Składniki

  • 1 saszetka Pasty Kimchi House of Asia lub 50 g Sosu Kimchi House of Asia
  • 200 g piersi kurczaka pokrojonej w cienkie paski
  • 30 g kapusty pekińskiej pokrojonej w grubą kostkę
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 50 g marchewki pokrojonej w słupki 
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki pokrojonej dymki 
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj pół saszetki lub 2 łyżki sosu kimchi z wodą i przełóż do niej kurczaka. 
  2. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż kurczaka, a następnie dodaj marchew, cebulę i smaż 3-4 minuty. Pod koniec dodaj pozostałą pastę/pozostały sos kimchi, kapustę pekińską, całość dobrze wymieszaj i smaż około 2 minuty.
  3. Gotowe danie posyp dymką.

Danie najlepiej podawać z przygotowanym wcześniej ryżem lub Bezglutenowym makaronem Vermicelli szklistym House of Asia.

Tu kupisz nasze produkty