Łódeczki ziemniaczane z sosem tonkatsu
Klasyka spotyka Azję. Łódeczki ziemniaczane z masłem miso, kolendrą i parmezanem to połączenie, które uzależnia smakiem.
Składniki
- 2 saszetki Pasty Miso House of Asia
- 100 g Sosu Tonkatsu House of Asia
- 500 g ziemniaków
- 100 g masła
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- Olej do smażenia
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 2 łyżki startego parmezanu
Sposób przygotowania
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, w osolonej wodzie. Wystudź, następnie pokój na ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości ziemniaka).
- W rondelku rozpuść masło, dodaj chili, pastę miso i dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masą dodaj do ziemniaków i dokładnie wymieszaj całość.
- Na rozgrzanym oleju usmaż ziemniaki na złocisty kolor, wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż na talerz, polej sosem tonkatsu, posyp kolendrą i parmezanem.