Łódeczki ziemniaczane z sosem tonkatsu House of Asia

Łódeczki ziemniaczane z sosem tonkatsu

10 min
4 porcje
lekko pikantne

3 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Klasyka spotyka Azję. Łódeczki ziemniaczane z masłem miso, kolendrą i parmezanem to połączenie, które uzależnia smakiem.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, w osolonej wodzie. Wystudź, następnie pokój na ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości ziemniaka). 
  2. W rondelku rozpuść masło, dodaj chili, pastę miso i dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masą dodaj do ziemniaków i dokładnie wymieszaj całość. 
  3. Na rozgrzanym oleju usmaż ziemniaki na złocisty kolor, wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż na talerz, polej sosem tonkatsu, posyp kolendrą i parmezanem.

Tu kupisz nasze produkty