House of Asia
Wołowina w sosie hoisin Aleksandra Hamkało House of Asia

Wołowina w sosie Hoisin

30 min.
4 porcje
lekko pikantne
Wołowina Warzywa Chińska 15-30 minut

Czas rzucić kolejne wyzwanie Aleksandrze Hamkało na ugotowanie szybkiego dania. Tym razem Ola wybrała przepis na wołowinę w sosie hoisin i trafiła z nim w 10! Prosty przepis z kilku składników, z dodatkiem naszych produktów to prawdziwa ambrozja smaków. Sos hoisin posiada słodko – pikantny i lekko czosnkowy aromat, który  sprawia, że jest to rewelacyjny składnik marynat do mięsa oraz sos do potraw smażonych i pieczonych. Zobaczcie, jak sobie poradziła i zajadała się daniem Kliknij tutaj>

4.6 / 5. Ilość głosów: 32

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Sosu Hoisin House of Asia
  • 50 g Sosu ostrygowego House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty z imbiru House of Asia lub 1 cm świeżego, drobno posiekanego imbiru
  • 2 łyżki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki drobno posiekanego czosnku
  • 400 g wołowiny pokrojonej w grubsze paski
  • 150 g różyczek brokuła
  • 150 g papryki pokrojonej w paski
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki lub ósemki (mniejsze w ćwiartki, większe w ósemki)
  • 2 łyżki wody
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Mięso zamarynuj na min. 15 minut w sosie ostrygowym. Wymieszaj sos Hoisin z pastą z czosnku i imbiru i wodą.
2. Rozgrzej wok, dodaj olej i usmaż mięso, aż będzie dobrze zrumienione ze wszystkich stron. Gotowe mięso wyłóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Sos ze smażenia mięsa pozostaw na patelni.
3. W sosie ze smażenia mięsa usmaż paprykę, cebulę i brokuły. Dodaj mięso i całość wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem. Gotowe danie posyp sezamem. Podawaj z jaśminowym ryżem.

Tu kupisz nasze produkty