Złociste talarki z teriyaki House of Asia

Złociste talarki z teriyaki

10 minut + 15 minut gotowanie ziemniaków
4 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Odmień ziemniaki! Sos teriyaki, czosnek i japońskie przyprawy tworzą intensywny, azjatycki smak. Proste, pyszne i uzależniające danie.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie i odstaw do wystudzenia. Następnie pokrój je na plasterki.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i podsmaż chwilę. Dodaj ziemniaki i podsmaż aż się zarumienią.
  3. Dodaj pastę z czosnku, przyprawę japońską oraz sos teriyaki. Wymieszaj całość i smaż jeszcze przez chwilę, aż ziemniaki dokładnie pokryją się sosem.
  4. Przed podaniem posyp danie zieloną dymką.

Tu kupisz nasze produkty