Złociste talarki z teriyaki
Odmień ziemniaki! Sos teriyaki, czosnek i japońskie przyprawy tworzą intensywny, azjatycki smak. Proste, pyszne i uzależniające danie.
Składniki
- 100 ml Sosu teriyaki House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
- 500 g młodych ziemniaków (ok. 16–18 sztuk)
- 1 cebula czerwona
- 2–3 łyżki drobno pokrojonej zielonej dymki
- 3 łyżki oleju do smażenia
Sposób przygotowania
- Ziemniaki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie i odstaw do wystudzenia. Następnie pokrój je na plasterki.
- Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i podsmaż chwilę. Dodaj ziemniaki i podsmaż aż się zarumienią.
- Dodaj pastę z czosnku, przyprawę japońską oraz sos teriyaki. Wymieszaj całość i smaż jeszcze przez chwilę, aż ziemniaki dokładnie pokryją się sosem.
- Przed podaniem posyp danie zieloną dymką.