House of Asia
Pieczony kurczak w teriyaki z warzywami w tempurze House of Asia

Kurczak Teriyaki z warzywami w tempurze

15 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Warzywa Ryż Chińska do 15 minut

Chrupiące warzywa, soczysty kurczak i wyrazisty sos Teriyaki – to przepis, który zachwyci każdego smakosza! Kurczak Teriyaki z warzywami w tempurze to szybkie, proste i niesamowicie smaczne danie, które idealnie komponuje się z ryżem jaśminowym Lotus Rice. Gotowe w 15 minut, a smak – jak z najlepszej azjatyckiej restauracji!

5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 50 g Sosu Teriyaki House of Asia
  • 100 g Panierki do tempury House of Asia
  • 1 łyżka Sos Hoisin słodko pikantny stir-fry House of Asia
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 50 g marchewki pokrojonej w grubsze słupki
  • 50 g fasolki szparagowej
  • 50 g cebuli pokrojonej w paski
  • 50 g papryki czerwonej pokrojonej w paski
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili drobno pokrojona
  • Kilka listków kolendry
  • Oliwa do smażenia

Podawaj z ugotowanym Ryżem Lotus Rice

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w paski i zamarynuj w sosie teriyaki. Następnie usmaż na rumiany kolor.
  2. Fasolkę szparagową i marchew zblanszuj. Zamocz w przygotowanej według instrukcji tempurze i usmaż na rumiany kolor.
  3. Pozostałe warzywa podsmaż na rozgrzanej patelni przez 2 minuty. Pod koniec dodaj sos hoisin i wymieszaj.
  4. Do pojemnika nałóż ryż, dodaj kurczaka oraz warzywa. Całość posyp chili, listkami kolendry i skrop sokiem z limonki.

TIP: Zamiast Sosu Teriyaki możesz wykorzystać Słodki Sos Sojowy House of Asia.

Tu kupisz nasze produkty