Jak zrobić sushi bake?

Fly me to the spoon przygotowała swoją wersję ostatniego hitu Tik Toka – Sushi bake. Próbowaliście czegoś podobnego? Sushi, ale jednak nie sushi – czyli zapiekanka zrobiona ze składników, które zwykle zwijamy w rolkę. Może brzmi niecodziennie, ale smakuje naprawdę wyśmienicie! Zobaczcie filmik jak zrobić to pyszne danie krok po kroku> Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Składniki na ryż:

Składniki na marynatę do łososia:

Pozostałe składniki:

Sposób przygotowania

  1. Ryż dokładnie opłucz i gotuj wg przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z zalewą i wyłóż nim spód naczynia żaroodpornego. Na wierzch posyp 1 łyżką sezamu i 1 pokruszonym arkuszem nori.
  2. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni (termoobieg).
  3. Łososia pokrój w kostkę i wymieszaj ze składnikami marynaty. Wyłóż na ryż i piecz przez 15 minut.
  4. Majonez wymieszaj z wasabi. Udekoruj wierzch zapiekanki naszym wasabi mayo, srirachą, plasterkami ogórka i awokado. Posyp szczypiorkiem i sezamem.
  5. Danie można jeść samo lub nakładać porcje do arkuszy nori i jeść jak tacosy.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI