House of Asia
Udon z chorizo w sosie miso House of Asia

Udon z chorizo w sosie Miso

5 min
2 porcje
łagodne
Makaron Japońska Wieprzowina do 15 minut

Udon z chorizo w sosie miso, który zachwyca prostotą i smakiem! Makaron Udon, delikatny sos na bazie masła, miso i parmezanu, a do tego aromatyczne chorizo – wszystko gotowe w zaledwie 5 minut! Idealny przepis na szybki i pyszny obiad lub kolację. Zaskocz siebie i bliskich nowym połączeniem smaków, które sprawia, że chce się sięgnąć po dokładkę!

5 / 5. Ilość głosów: 280

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Makaronu świeżego Udon House of Asia
  • 60 g kiełbasy chorizo obranej z osłonki i pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojonego
  • 1 łyżka szczypiorku drobno pokrojonego
  • 1 szalotka pokrojona w kostkę
  • Czarny pieprz

Sos:

  • 2 łyżeczki Pasty miso jasnej House of Asia
  • 1 łyżka parmezanu tartego
  • 50 g miękkiego masła

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Masło wymieszaj z pastą miso i serem tak, aby powstał gęsty sos.
  3. Na rozgrzanej patelni podsmaż chorizo. Dodaj pokrojoną szalotkę oraz czosnek i smaż przez kolejnych kilka minut. Następnie dodaj ugotowany makaron, wymieszaj z przygotowanym sosem, dodaj trochę wody po gotowaniu makaronu i smaż jeszcze chwilę. Dopraw czarnym pieprzem.
  4. Danie wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty