Wege Ramen z grzybami Shiitake

Wege Ramen z grzybami Shiitake to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wprowadź do swojej kuchni tę prostą, a zarazem wyjątkową recepturę i pozwól sobie na odkrywanie nowych smaków każdego dnia!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 118

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

200 g Makaronu świeżego Ramen House of Asia

30 g Grzybów Shittake House of Asia

50 ml Sosu sojowego grzybowego House of Asia

4 arkusze Liści Nori alg morskich House of Asia

1 łyżka Białego Sezamu House of Asia

50 g świeżego imbiru

1,5 l bulionu warzywnego

100 g szpinaku

2 łyżki posiekanej dymki

2 jajka ugotowane wg przepisu

Sposób przygotowania

1. Bulion wlej do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojony w cienkie paski imbir oraz grzyby shittake. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż grzyby będą miękkie. Bulion dopraw sosem sojowym grzybowym.

2. Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem na 3 minuty. Szpinak zblanszuj we wrzącej wodzie przez 1 minutę.

3. Do misek włóż: makaron, jajko przekrojone na pół, dymkę, grzyby shiitake oraz pokruszone algi nori. Posyp sezamem i zalej gorącym bulionem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen świeży 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI